top of page

Boldizsár Ildikó képzése- 2024-benLegközelebb 2024-ben indítunk képzéseket, de más struktúrában.

 A kurzust ajánljuk mindazoknak a pedagógusoknak és segítő szakmában dolgozó szakembereknek, akik szeretnének népmeséket használni munkájuk során. A mese elsődleges lélektani hatásai – örömszerzés, középpontba rendeződés, feszültség- és szorongásoldás – már az élőszavas mesemondás közben megmutatkoznak, de a történetek alkalmasak tudásátadásra és értékközvetítésre, valamint közösségek létrehozására, formálására és megtartására is. A népmesék nagy előnye, hogy tanításaik beépülnek a személyiségbe, és a későbbiek folyamán is bármikor előhívhatók. Ha mindezeket figyelembe vesszük, egyértelművé válik, hogy olyan preventív eszköz van a birtokunkban, amely rengeteg kapcsolódási zavart képes megelőzni, mégpedig úgy, hogy didaktikus eszközök és szándékok nélkül segít és fejleszt (pl. érzelmi intelligenciát, erkölcsi értékrendet, egzisztenciális alapkérdésekre adandó válaszokat).

Mindezeken kívül a mesék az életkori sajátosságoknak megfelelő hatást is kifejtenek, ezért nagy jelentősége van annak is, hogy kinek, mikor, mit és hogyan mesélünk. A kurzuson ezekre a kérdésekre is választ kapnak a résztvevők.

 

Az Alkotó-fejlesztő meseterápiát végzett szakember jogosulttá válik népmesékre épülő alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások vezetésére, de nem tarthat tematikus, hosszabb mesecsoportokat és nem vezethet egyéni terápiát. A Tanúsítvány kiadásának feltétele: 90%-osjelenlét, ellenőrzés. A képzés végén egy foglalkozástervet kell készíteni, a tanult szempontok alapján, melynek leadási határideje a képzés végétől számított 10. nap.

A várólistára lehet jelentkezni.

A várólistára jelentkezett kollégákat, a jelentkezés sorrendjében értesítem a konkrét időpontokról.


A képzés ára 80.000 Ft


Pedagógusoknak


Nem pedagógusoknak

Jelentkezés várólistára: https://forms.gle/T6djqRQSuMzJdwSm7

Érdeklődni az intezet@fupi.hu címen lehet

Juhász Ildikó

FÜPI KFT ügyvezető- igazgató


Comentários


bottom of page