top of page

Alkotó-fejlesztő meseterápia

Alkotó-fejlesztő meseterápia

 

30 órás akkreditált továbbképzés, akr. szám: 12/103/2019

 

A kurzus vezetője: dr. Boldizsár Ildikó

 

A képzés díja: 80.000 Ft/fő

Jelentkezni várólistára lehet: https://forms.gle/hvM4SmedAN6FrTRg8

 

A kurzust ajánljuk mindazoknak a pedagógusoknak, akik szeretnék a népmesékben rejlő lehetőségeket munkájukban kiaknázni. Sajnos a népmesék egyre inkább kiszorulnak a gyerekek életéből, pedig a mese lélektani hatása (megnyugvás, középpontba rendeződés, feszültség- és szorongásoldás) és tudásközvetítő funkciója mellett a mesék alkalmasak egy közösség létrehozására, formálására és megtartására is. Ráadásul a mesék nagy előnye, hogy észrevétlenül tanítanak, azaz akadálytalanul juttatják az információkat a megfelelő helyekre. Ha mindezeket figyelembe vesszük, egyértelművé válik, hogy olyan preventív eszköz van a birtokunkban, amely rengeteg kapcsolódási zavart képes megelőzni, mégpedig úgy, hogy didaktikus eszközök és szándékok nélkül segít és fejleszt (pl. érzelmi intelligencia, erkölcsi értékrend megszilárdítása, élet és halál kérdése).

Mindezeken kívül a mesék az életkori sajátosságoknak megfelelő hatást is kifejtenek, ezért nagy jelentősége van annak is, hogy kinek, mikor, mit és hogyan mesélünk. A kurzuson ezekre a kérdésekre is választ kapnak a résztvevők.

Tanúsítvány kiadásának feltétele: 90%-os jelenlét, ellenőrzés. A képzés végén egy foglalkozástervet kell készíteni, a tanult szempontok alapján, melynek leadási határideje a képzés végétől 10. nap.
 

bottom of page