Klasszikus és kortárs mesék alkalmazása az alkotó-fejlesztő meseterápiában

Lehet jelentkezni a várólistára!

 30 órás akkreditált továbbképzésre most nem lehet jelentkezni!

Boldizsár Ildikó képzésére, csak azok a kollégák jelentkezhetnek, akik már elvégezték az Alkotó-fejlesztő meseterápia című képzésünket.

Sajnos időpontot nem tudok még, hamarosan kiteszem a honlapra!

A várólistára jelentkezés sorrendjében hívjuk be a képzésre.

 http://fupi.hu/jelentkezes/mese_klasszikus_varolista/

 

A továbbképzés célja: A "Klasszikus és kortárs mesék alkalmazása az alkotó-fejlesztő meseterápiában" folytatása az "Alkotó-fejlesztő meseterápia" 30 órás akkreditált képzésnek. A kurzus célja a klasszikus és kortárs mesék pedagógiai szempontú vizsgálata. A pedagógusok ismerjék meg és tudják használni a legkiválóbb klasszikus és kortárs meséket munkájukban. Ismerjék meg az utóbbi 10 év gyermekirodalmát, váljanak képessé a komplex elméleti, gyakorlati és módszertani ismeretanyag elsajátítása után az érzelmi, értelmi és szociális kompetenciák fejlesztésére. A kurzus további célja, az előző képzésen elsajátított meseterápiás alapismeretek fejlesztése és differenciálása, hogy a pedagógusok képessé váljanak a mesékkel való speciális munkára is.

A program tartalmának rövid ismertetése: A „Klasszikus és kortárs mesék alkalmazása az alkotó-fejlesztő meseterápiában” című kurzust azoknak a pedagógusoknak ajánljuk, akik elvégezték a 30 órás alkotó-fejlesztő meseterápia című képzésünket, vagy részt vettek a Semmelweis Egyetem által akkreditált 120 órás meseterápia-tanfolyamon, illetve szeretnének történeteket alkalmazni pedagógiai munkájukban, mégpedig kettős céllal: egyrészt személyiségfejlesztésre, másrészt segítő szándékkal.

A tanfolyam sorra veszi azokat a klasszikus és kortárs műmeséket, amelyek a gyerekek megváltozott társadalmi helyzetére reagálva lélektani hitelességgel mutatják be a gyerekek nehézségeit, dilemmáit, és követendő példákat mutatnak ezek rendezésére.

A tanfolyam kifejezetten gyakorlat-orientált: miután a résztvevők elsajátították az alkotó-fejlesztő meseterápia alapjait, foglalkozásterveket készítenek a következő nevelési helyzetekre: dac, önállósodási törekvések;   baráti kapcsolatok zavarai: összeveszések, kibékülések, kiközösítés, ellenségeskedés, rivalizálás; harag, agresszió, düh, hazudozás; figyelemzavar; bánat, szomorúság, életuntság; félelem, szorongás; másság, idegenség, előítéletek; családi konfliktusok (válás, testvérféltékenység, szülő-gyerek konfliktusok); gyász. A kurzus utolsó részében a résztvevők személyre szabott meséket alkotnak, hogy szükség esetén ezzel a technikával is segíteni tudjanak.

A jelentkezés feltételei: az "Alkotó-fejlesztő meseterápia" 30 órás akkreditált képzés elvégzése