Jóga és relaxáció jótékony hatásai a saját életünkben és az oktató-nevelő munkában

Szeretettel várjuk 30 órás akkreditált képzésünkre!

2020. február 21.22. és 23.

Jóga és relaxáció jótékony hatásai a saját életünkben és az oktató-nevelő munkában

Fontosnak tartjuk hogy az oktatói-nevelő munkában minél több olyan eszköz, technika megjelenjen, amivel megtaníthatjuk a  gyerekeknek a stresszkezelését, fejleszthetjük a koncentrációképességét, erősíthetjük testben, lélekben egyaránt. Kutatások bizonyítják, hogy a jóga (ászanák, légzés, relaxáció, egészséges étkezés, pozitív gondolkodás, ), rendkívül jó hatással van a hétköznapi életünkre, fejlődésünkre. A résztvevők megtanulják a jóga alapelveinek jótékony hatásait, valamint azt is, hogyan építheti be a tanulási folyamatba.A képzés során megismerkednek a résztvevők a hagyományos jóga alapgyakorlataival (ászana), valamint a légzés és  a relaxációval jótékony hatásaival. Az elméleti tudás mellett gyakorlatban tapasztalatot is szereznek a saját maguk egészségének megőrzéséhez. A képzés során megtanulják hogyan lehet megtanítani a jóga elemeit a saját oktató-nevelő munkájában. A képzés során használt munkaformák: Oktatói előadás, nagycsoportos gyakorlás, kiscsoportos gyakorlás.Témakörök:
1. Mi a jóga?
2. A hagyományos jóga alapgyakorlatai (ászana)
3. Az ászanak gyakorlásTanúsítvány kiadásának feltétele: 100%-os jelenlét és vizsga.
A vizsga két részből áll: A záróellenőrzés módja: vizsga, mely két részből áll.
1.  El kell készíteni egy egy órás foglalkozástervet a saját nevelési területre.
Határidő: a képzés utáni 10. nap.
Értékelési szempontok:
Oktatási-nevelési szempontból illeszkedik -e a foglalkozás a pedagógus munkájának folyamatába. A tanultakat megfelelően tudja alkalmazni: helyesen építette fel az foglalkozást. 2. Minden résztvevőnek be kell mutatni  3 jógagyakorlat,  és egy 10perces relaxáció megtanítását.
Határidő: A dolgozat beadása után 3-7. nappal.
Az értékelés szempontjai: helyes és pontos utasításokat ad, a szakszavakat helyesen használja.

 

A képzés díja: 50.000Ft/fő

Minimális létszám: 6 fő

Helyszín: FÜPI KFT 1027 Budapest, Frankel Leó u. 6.

Jelentkezni lehet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet

 

Várom szeretettel: Juhász Ildikó, okleveles jógaoktató