Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Február 15-ig jelentkezhettek a 2019-es felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 11. rész: Budapesti Metropolitan Egyetem.
  2. Szülői nyílt napot szervez a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője.
  3. Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás-pályakövetési felmérés eredményeit. Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik bölcsészettudományi képzésen végeztek?
  4. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette a Törőcsik Mari-ösztöndíjat, amelyre színművész szakon tanuló hallgatók pályázhatnak.
  5. Szombat délelőtt írják meg a központi középiskolai felvételit a negyedikes, hatodikos és nyolcadikos diákok. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szerint a szülők megkönnyíthetik a gyerekek dolgát.
  6. Nyilvánosságra hozták a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj nyerteseinek névsorát, ezek a hallgatók kapnak havi 120-240 ezer forintos ösztöndíjat.
  7. Tovább emelkedett a korai iskolaelhagyók aránya 2017-ben - derül ki az Eurostat nemrég frissített adataiból.
  8. Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik közigazgatási, rendészeti és katonai képzésen végeztek? Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás-pályakövetési felmérés eredményeit.
  9. A Nemzeti alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztosnak nevezték ki Hajnal Gabriellát, az állami iskolafenntartó vezetőjét – írja a Népszava.
  10. Több tucat szülői Facebook-csoportban osztották meg azt az üzenetet, amelyet állítólag egy iskolaigazgató juttatott el a szülőhöz a vizsgák előtt. A levél már többször feltűnt a közösségi oldalakon, ám most tényleg aktuális: szombat délelőtt több tízezer általános iskolás írja majd meg a központi középiskolai felvételit.