Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Hamarosan megjelenik a középfokú iskolák felvételi tájékoztatója, benne az intézmények részletes pontszámítási módszerével. Néhány alapszabály azonban az összes intézményben érvényes.
  2. Még nem tudjátok, milyen irányban tanulnátok tovább? Érdemes ellátogatni egy-két továbbtanulási kiállításra.
  3. Ötből négy egyetemista indítana saját vállalkozást, a legtöbben azért, hogy megvalósítsák önmagukat – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felméréséből. A kutatás szerint a diákok nagy része külföldön is kipróbálná magát, a legtöbben több évre vagy akár örökre is kint maradnának.
  4. Debrecenben minden általános és középiskolás diák szűrővizsgálatokon vesz majd részt - elsőtől a tizenkettedik évfolyamig, kétévente.
  5. Már tizennyolc egyetemen vehetnek részt a diákok a Programozd a Jövőd! programon, informatikai szakemberek tartanak előadásokat a legújabb technológiai ismeretekről - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
  6. Meddig adhatják le jelentkezésüket a diákok a 2020-as középiskolai központi felvételi vizsgára? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat.
  7. Az utóbbi napokban több olyan ötletet is mutattunk, amivel több ezer forintot is spórolhattok. Most összegyűjtöttük, hogy mehettek kedvezményesen moziba, színházba vagy múzeumba, hogy spórolhattok az utazással és a tankönyvekkel.
  8. Ismét felméri a gyermekek tápláltsági állapotát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
  9. Össze tudjátok párosítani az írókat, költőket, illetve a hozzájuk kötődő városokat?