Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Bár legutóbb a megbízási jogviszonyban dolgozó tanárok fizetés nélkül maradásáról írtunk, most kiderült, a Klebelsberg Központ korábban már felszólította a tankerületeket, mindenkinek biztosítsanak ezek után is megfelelő munkát, fizetéssel együtt.
  2. A kormány mai javaslata szerint a 2020-as érettségi az eddigiektől eltérően zajlana: csak az írásbeli vizsgák lennének megtartva. De mit jelentene ez a gyakorlatban? Hány pontot lehetett eddig gyűjteni az írásbelin és mennyit ért a szóbeli? Most megnéztük, hogy a fő tantárgyakat hogyan érintené a rendszer módosítása.
  3. A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy az Emmi, illetve az oktatásért felelős akciócsoport elfogadta a PSZ korábbi javaslatát, miszerint csak egyféle vizsgát tartsanak. De további kérdéseket is feltesznek.
  4. A 2020-as érettségi vizsgák az eddigiektől eltérően fognak lezajlani, ez már egészen biztos. Mit gondoltok, jó ötlet lenne a hivatalos javaslat szerinti - vagyis a szóbeli vizsga nélküli - megoldás?
  5. Idén csak írásbeli vizsgákat tartana a kormány, a szóbelik elmaradnak, ha elfogadják az oktatási akciócsoport javaslatát. De mit jelent ez a gyakorlatban?
  6. A holland középiskolákban meg kellett szakítani az érettségi vizsgákat az iskolabezárások miatt.
  7. A megszokottól eltérően zajlanának majd a 2020-as érettségik - jelentette be a kormány. Döntés még mindig nincs, csak javaslat.
  8. Dániában április 15-től újra megnyitják kapuikat az óvodák és az általános iskolák első öt évfolyamai. Az oktatási és köznevelési intézmények március 11-től voltak zárva.
  9. Hogy élik meg a nyelvtanárok a nyelvvizsgamentes diplomaszerzés bevezetését? Egy olyan tanárnő osztotta meg velünk véleményét, aki még a kormány elleni pertől sem riadna vissza.
  10. Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában - közölte az MTVA Sajtó Osztálya szerdán az MTI-vel.