Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Pénteken hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait, akkor dől el, hogy ki került be az általa megjelölt képzésre.
  2. Bármennyire is hihetetlen, de bőven van olyan szakma Magyarországon, amelyben több mint 1 millió forint a havi fizetés - írja a Pénzcentrum.
  3. Elstartolt a gólyatáborszezon, több tízezren indultak el a napokban a Balatonhoz, a Tiszához vagy más városokba, hogy megismerkedjenek leendő évfolyamtársaikkal. Milyen szabályokat érdemes - a saját érdeketekben - betartani, és mit nem szabad kihagyni a gólyatáborban?
  4. Megoldódni látszik annak a hatéves hiperaktív kisfiúnak az ügye, akit egyetlen környékbeli iskola sem akart felvenni - írja a 444.hu.
  5. A 2018-as érettségin is lehet használni a régi történelematlaszokat - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.
  6. Meddig lehet fizetni iskolakezdési utalvánnyal? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
  7. Milyen szakmákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni Pest megyében? Mutatjuk az idei listát.
  8. Közéleti diákfesztivált rendeznek szeptember első hétvégéjén a Városligetben lévő Napozótéren, ahol beszélgetéseket, civil workshopokat tartanak többek között az oktatásról, az iskola demokráciáról és a kivándorlásról.
  9. Milyen átlagbérre számíthattok a különböző szektorokban? A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nyilvánosságra hozta a júniusi átlagkereseteket.
  10. Hiába tiltakoztak igazgatói kinevezése ellen a szülők és diákok, mégis Gondáné Pál Ildikó irányíthatja az algyői Fehér Ignác Általános Iskolát.