Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Mikor kapják meg a szülők a szeptemberi családi pótlékot? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
  2. "Az önazonosság, a nemzet kulturális-szellemi karakterének megóvása" is igényel majd törvényalkotási beavatkozásokat, legyen szó a többi között a köznevelésről, a felsőoktatásról - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
  3. "Szélsőség" - így nevezte a gendertudományok beiktatását a "hivatalos oktatás" keretei közé Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Echo Tv-ben.
  4. Szeptember 5-ig jelentkezhettek a 2018-as októberi-novemberi érettségi vizsgákra, az Oktatási Hivatal pedig már nyilvánosságra hozta a vizsgaszervező középiskolák listáját.
  5. Sok nevezetességhez látogattatok el a nyáron? Ismeritek a különböző országok "védjegyeit"? Teszteljétek magatokat.
  6. Ha szeretnétek a holnapi napot kihasználni, akkor most pár olyan lehetőséget mutatunk, amit a fővároson kívül találtok meg. Ezekkel várják a vidéki városok a látogatókat:
  7. Mikor kezdődik a 2018-as őszi érettségi szezon? Mikor lesz az őszi és a téli szünet, és mikor startol a középiskolai felvételi?
  8. Mennyire ismeritek a zenei stílusokat? Ma már nagyon sok olyan együttes van, aminek dalai több stílust ötvöznek egyszerre. De honnan erednek ezek? Egyáltalán milyen típusokról van szó? Teszteljétek magatokat.
  9. Ha jól ismeritek a magyar irodalmat, ez a kvíz izgalmas kihívás lehet számotokra. Egy-egy különleges idézetet választottunk az íróktól. Lássuk, hányat találtok el!
  10. Az egyetemi élet nem a legolcsóbb mulatság sem a diákoknak, sem a családoknak, ezért érdemes néha egy kicsit spórolni. Megmutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket ha betartotok, akkor több maradhat a zsebetekben a hónap végére.