Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Meddig lehet jelentkezni a 2019-es központi írásbeli felvételire? Itt találjátok a választ.
  2. Az igazgató hosszú levélben indokolja döntését, amelyet a diákoknak és szüleiknek is elküldött, azt írja, levele egy segélykiáltás a többi állami fenntartású iskoláért.
  3. Nyilvánosságra hozta a tegnapi angolérettségi feladatsorait és megoldókulcsait az Oktatási Hivatal, most ellenőrizhetitek a válaszaitokat.
  4. Meddig lehet jelentkezni az idei keresztféléves felvételire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
  5. Az óvodák és iskolák egy része egyszerűen nem hajlandó vállalni a cukorbeteg gyerekek oktatását. Viszont Rétvári Bence szerint a szabályok, valamint a képzéshez szűkséges jogszabályi feltételek adottak.
  6. Lássuk, mennyire jó a helyesírásotok. Kifognak rajtatok ezek a kérdések? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.
  7. Nyelvvizsgára készültök, vagy csak a nyaraláson használható szavakat szeretnétek megtanulni? Ma újabb ingyenes, online fordítóprogramot ajánlunk.
  8. Több mint 21 ezer kérelem érkezett az államkincstárhoz – ennyien szerették volna visszaigényelni sikeres nyelvvizsgájuk díját.
  9. Tömegesen mondtak fel a dolgozók nyáron a Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban - írja a 168 Óra.
  10. Egyre több külföldi tanul Magyarországon a Stipendium Hungaricum programmal - rájuk jóval többet költ az állam, mint a magyar hallgatókra.