Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Országos felsőoktatási adománygyűjtés keretében a felsőoktatási intézmények 80 gyűjtőpontján 7,5 tonnányi tartós élelmiszert – konzerv, tészta, liszt, cukor, olaj – gyűjtöttek a hátrányos helyzetű családoknak a hallgatók.
  2. Melyek a legnépszerűbb orvosi, egészségtudományi képzések a 2018-as felvételin? Hányan szeretnének bejutni általános orvosi, ápolás és betegellátás vagy fogorvos képzésre? Utánajártunk.
  3. Egyre több gyerek tölti táborozással a szünidőt, az idén rekordot dönthet számuk - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.
  4. Az előző évekhez képest jelentősen többen, több mint 18 000-en jelentkeztek a 2019-es pedagógusminősítési eljárásokra – közölte az Oktatási Hivatal.
  5. Háromszázhatvanöt nyelvvizsgázónak már visszatérítette az állam a kifizetett vizsgadíjat, több mint tízmillió forintot fizettek ki nekik - írja a csütörtöki Magyar Hírlap.
  6. Mától újra fontos dolga lesz a legtöbb felvételizőnek, ugyanis kezdődik a tavaszi ügyintézés.
  7. Egyre közeledik az érettségi napja, de mennyi idő van még addig? Most másodpercre pontosan megtudhatjátok.
  8. Ebben a kvízben egyaránt találkozhattok az emberi testre vonatkozó kérdésekkel, valamint a növény- és állatvilág témakörében is tesztelhetitek tudásotokat. Nektek hibátlan lesz?
  9. Ismeritek, esetleg használjátok is ezeket az idegen szavakat? Akkor ez a kvíz sem foghat ki rajtatok. Teszteljétek a tudásotokat és válaszoljatok mind a tíz kérdésre.
  10. Hogyan lehet elrontani az érettségit? Milyen hibákat érdemes elkerülni? Mutatunk néhányat.