Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Ha ezek között a szavak között sincs olyan, ami miatt elbizonytalanodnátok, akkor biztosan kiváló a helyesírásotok. Teszteljétek magatokat!
  2. Sokaknak egy újabb korszak zárul le az utolsó vizsga befejeztével. Összegyűjtöttük, hogy mi az a tíz dolog, amivel már találkozhattatok és amit már érezhettetek végzősként.
  3. Az utolsó tanítási héten behívatta és gyakorlatilag kirúgta a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola több tucat diákját az intézmény igazgatója - írja az Index. Az igazgatónő szerint fals információ, hogy érettségi előtt álló gyerekeket rúgott volna ki.
  4. Sokak számára mentőöv lehet a pótfelvételi. Ugyanis, ha valakit nem vesznek fel az általa megjelölt szakok egyikére sem, akkor még pótfelvételivel bekerülhet a felsőoktatásba. Utánajártunk, mik a legfontosabb szabályok.
  5. Szeptembertől Vezetés és gazdálkodás a közszolgálatban szakirányú továbbképzési szak indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az új szak egy együttműködés megújításának köszönhetően jön létre.
  6. Hamarosan véget érnek a szóbeli vizsgák, és mindenkinek meglesz az összes pontja. Fontos kérdésre válaszolunk: hogyan számolják ki a felvételi pontszámotokat, ha nem érettségiztetek idegen nyelvből, vagy nem is tanultatok idegen nyelvet a középiskolában?
  7. A Szülői Hang Közösség felmérte a szülők véleményét és tapasztalatait a kölcsöntankönyvek és a nem állami tankönyvek rendelhetősége kapcsán. Az eredményeket elküldték az Emmi-nek és számos pártnak is. A problémákra és az elvárásokra hívják fel a figyelmet.
  8. Az MIT kutatóinak sikerült megalkotniuk egy meglehetősen pontos eljárást, ami lehetővé teszi, hogy úgymond "átlássunk a falon" - írja a hvg.hu.
  9. Melyek a legnépszerűbb társadalomtudományi szakok a 2018-as felvételin? Hányan szeretnének bejutni kommunikáció- és médiatudomány, szociológia vagy nemzetközi tanulmányok szakra? Utánajártunk.
  10. A 2017/2018-as tanévben 5882 köznevelési intézményben tanulhattak a diákok - írja a Világgazdaság keddi száma az Oktatási Hivatal adatai alapján.