Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a magyar iskolák nem képesek fejleszteni azokat a készségeket és képességeket, amelyekre a jövő munkavállalóinak szükségük van. A nagy állami oktatási innovációk eddig nem sok eredményt hoztak, néhány iskolában, civil szervezetnél és cégnél azonban vannak jó kezdeményezések. Ezek közül mutatunk néhányat. A HVG Campus 2017 cikke.
  2. Nyilvánosságra hozta az emelt szintű biológiaérettségi A feladatának tételcímeit az Oktatási Hivatal.
  3. Most felmérhetitek, hogy mennyire vagytok jók történelemből, menniyre ismeritek a fogalmakat, ha az összes témából vegyesen kérdezünk. Nektek elsőre hibátlan lesz az összes válasz?  
  4. Lássuk, mennyire vagytok képben a tájszavakkal kapcsolatban. Ebben a tesztben arra vagyunk kíváncsiak, hogy a tíz szó közül hánynak tudjátok a jelentését. Nektek hibátlan lesz?  
  5. Mindenki tudja, aki egyetemista vagy főiskolás, hogy a téli vizsgaidőszak komoly kérdéseket vethet fel, hiszen közeleg a karácsony és a vizsgaidőszak is, ilyenkor az ember nem tudja eldönteni, hogy várja-e ezt az időszakot. Vagy inkább ne.
  6. Ha nyelvvizsgára készültök vagy csak szeretnétek fejleszteni a szókincseteket és a kiejtéseteket, akkor ezt az alkalmazást érdemes kipróbálnotok. Sokrétű, ingyenes és bármilyen okoseszközre letölthető.
  7. Hamarosan minden felvételiző belekezd a számolgatásba, ezért újabb fontos kérdésre válaszolunk. Hány pontot kaphattok az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért helyezésért a 2018-as felvételin?
  8. Miért jó a Széchenyi István Egyetemen tanulni? Hol érdemes kikapcsolódni Győrben? Zilahi-Szabó Viktóriát, a győri Széchenyi István Egyetem harmadéves gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóját kérdeztük.
  9. A szegedi tanárszakos hallgatók közül többen 15-20 ezer forinttal kevesebbet kapnak a megérdemelt ösztöndíjnál, a háttérben a Neptun hibája áll.
  10. A beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézség (BTMN) kategória megszüntetésének szándéka olvasható ki szakértők szerint abból a tájékoztató levélből, amit az Oktatási Hivatal küldött ki az iskoláknak az elmúlt hetekben - írja a Népszava.