Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Olyan helyesírási kvízzel készültünk nektek, amiben többek között a legproblémásabb helyesírási kérdésekkel is találkozhattok. Nektek hibátlan lesz?
  2. Újabb tíz olyan régi magyar szót hoztunk nektek, amelyek között kifejezetten olyanok szerepelnek, amiket ma is használunk, csak más jelentésben. Vagy mégsem? Lássuk, hányat találtok el.
  3. Hamarosan itt a záróvizsgára jelentkezés és a szakdolgozat leadás határideje is. Ilyenkor minden végzős egyetemista fejében hasonló gondolatok kavarognak. Íme a tíz legnagyobb igazság, ami ilyenkor megfordul egy végzős fejében.
  4. Ha összegyűjtenétek a kötelező olvasmányokat, adunk nektek néhány jó tippet. Ha nincs meg otthon, vagy nem akartok könyvtárba menni, könnyedén beszerezhetitek őket teljesen ingyen, akár otthonról is. Lássuk milyen lehetőségek közül válogathattok.
  5. Vidéken is iskolákat indít a Prezi alapítója, Halácsy Péter. Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben is új csoportokat indítanak a jövő tanévtől.
  6. A légpisztollyal lövöldöző diák ügyében a szombathelyi általános iskola közleményt adott ki, melyben azt írják, a diák dicsekedni akart osztálytársai előtt és rendkívül megbánta cselekedetét.
  7. Tíz hallgatói csapat részvételével zajlott le a kilencedik alkalommal nagy sikerrel megrendezett robotépítő verseny a Műegyetem aulájában.
  8. A floridai mészároséhoz hasonló fegyvert lehet nyerni a sorsjeggyel az Egyesült Államokban, amit harmadikos gyerekek árulnak.
  9. Hamarosan újra érvényesíteni kell a diákigazolványokat. Vannak aki viszont már nem tudják ezt megtenni, mert már korábban diplomáztak és nem folytatták tovább tanulmányait, ők igénybe vehet egy másik típusú diákkedvezményt.
  10. Az elmúlt napokban több ingyenes és jól használható nyelvoktató alkalmazást és fordítót mutattunk nektek, ma ezek közül ajánlunk hármat.