Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Január 18-án tartották az idei középiskolai felvételi írásbeli vizsgáját matekból és magyarból is. Vajon tudtok annyit, mint egy nyolcadikos diák? Most letesztelhetitek ezzel a matekkvízzel.
  2. A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában a tanárok is tánccal lepték meg a közönséget.
  3. Megnéznétek az elmúlt közel harminc év diákjainak statisztikáit? Szuper ábrán követhetitek figyelemmel az óvodások, általános- és középiskolások, egyetemisták számát.
  4. Szombaton kiugrott a Debreceni Egyetem Markusovszky III. Kollégiumának nyolcadik emeletéről egy orvostanhallgató.
  5. Szakmát tanulnátok, de nem tudjátok, hogy hol érdemes kutakodnotok? Kíváncsiak vagytok, hogy milyen feltételekkel tanulhattok ingyenesen, és mikor kaphattok diákigazolványt? Most összegyűjtöttük az OKJ-s képzésekkel kapcsolatos legfontosabb szabályokat és tudnivalókat.
  6. Kiknek jár többletpont a felvételin fogyatékosság, illetve sajátos nevelési igény jogcímén, és mennyi pluszpontot lehet kapni? Itt vannak a részletek.
  7. Elindult a felvételi, nyáron ismét sok leendő egyetemistának kell majd albérlet vagy kollégium után néznie. Habár a nagy roham még hónapok múlva kezdődik csak, most megmutatjuk, mennyit kell 2020 első felében albérletre félretenni.
  8. A fiatalok egyre növekvő hányadának okoz gondot, hogy a tartozásaik miatt nem találnak állást, vagy nem tudják befejezni felsőoktatási tanulmányaikat. Amszterdamban egy kísérleti projekttel próbálják megoldani a problémát.
  9. Mennyi ideig tanulhattok ingyen a felsőoktatásban állami ösztöndíjjal, mi számít bele a támogatott félévekbe, és milyen szabályokat kell ismernetek? Összegyűjtöttük a tudnivalókat.
  10. Kíváncsiak vagytok, melyik képzések voltak a legnépszerűbbek tavaly? Az elmúlt hetekben a top 5-ös lista képzéseinek részleteit dolgoztuk fel, ezeket nézhetitek meg most összegyűjtve.