Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Tőled szokták megkérdezni a barátaid, hogy helyesen mondják-e a dolgokat? Egy halom szinonimát ismersz, és otthon vagy a művészetben is? Akkor ezt a tesztet neked találták ki.
  2. Múlt héten szavazást indítottunk: arra voltunk kíváncsiak, a legnagyobb magyarországi egyetemek közül szerintetek melyiknek van a legszebb campusa. Az első tíz egyetemre öt nap alatt 34 135 szavazat érkezett, a legtöbben a Szegedi Tudományegyetemre szavaztak. Hétfőn elindítottuk a második kört újabb tíz campusszal - íme, az eredmény.
  3. Ettől a teszttől biztosan eldobjátok az agyatokat. Tudod, hogy mit csinál, aki félreveri a harangot? Nagyon sok szólást és közmondást használunk a mindennapjainkban, de sokszor helytelenül. Most tiszta vizet öntünk a pohárba. Itt egy teszt, amivel kiderítheted, hogy mennyire vagy képben a szólásokkal kapcsolatban.
  4. A tanév végével lezárult az érettségi találkozók szezonja is. Az ötéves találkozót még mindenki nagyon várja, húsz-harminc 23-24 éves hatalmas bulit tud rendezni. De mi jön utána, a tízéves találkozón? Előkerülnek az idegesítő alakok.
  5. A lap mégis megkapja a működésére szánt pénzt a kormánytól.
  6. Vannak olyan hibák, amiket még a legjobbak is elkövethetnek, de ki lehet őket küszöbölni, ha odafigyel az ember. Ezek azok az akadályok, amiket át kell ugrani, de nem mindig megy:
  7. A török oktatási bizottság elnöke szerint vitatható, ellentmondásos, a diákok számára túlságosan is bonyolult, ezért kikerül a középiskolás tananyagból Törökországban az evolúció oktatása. A döntés várhatóan nagy felháborodáshoz vezet az ország világi ellenzéki köreiben - írta pénteken a The Guardian. Vajon a diákok körében is bonyolul a tudomány, vagy csak az oktatási bizottság elnökének magas?
  8. Kérdés, mi lesz a békéscsabai felsőoktatással, ha a SZIE már nem tudja finanszírozni.
  9. Érdemes élni az iskolakezdési támogatással.
  10. Június 24-én Budapesten tizenötödik, vidéken tizenharmadik alkalommal rendezik meg a múzeumok éjszakáját. Az év leghosszabb napjához, Szent Ivánhoz közel eső szombaton országszerte 380 intézmény 2100 programmal várja az érdeklődőket. Három budapesti programot ajánlunk.